nyheter
produktioner
om zingofilm
manus/casting
manuspiloterna
fanzingo
palatset
kontakt
english

Fanzingo

vi på zingo
vägbeskrivning

MEDIAHUS MED UNGT STYRE

Föreningen Zingo bygger ett basecamp där unga styr och producerar innehåll för rikstäckande medier och kulturarenor. Fanzingo skall vara en utgångspunkt för unga som vill nå ut med sina ideer och tankar: i radio, genom film & tv, scenkonst och i skrift. Genom att stå utanför etablissemanget, erbjuda ett nätverk av professionella medie- och kulturarbetare berikar vi Sverige med perspektiv. Och skapar arbetstillfällen. På riktigt.

FanzineTV smittar av sig

För två år sedan skapade vi åtta halvtimmar Fanzine TV-program tillsammans med ZINGOfilm & TV som visades på SVT. Unga personer producerade den TV de själva ville se, utan begränsningar av form och etablissemang. Ur satsningen kom inte bara bra TV utan ett fantastiskt nätverk av begåvade, personer med glöd.

Med stöd från Allmänna arvsfonden förädlar vi nu "Fanzinemetoden" och utvecklar samma möjlighet inom radio, film, scenkonst och det skrivna ordet. Men i lite olika former.

just nu bygger vi upp

Fanzingo Radio, en radioredaktion med ungt styre. Målet är att göra ung, modig radio i samarbete med Sveriges Radio.

SubCasting, en kulturförmedling och sluss för oetablerade artister in i den professionella. En plattform där unga kan göra sig synliga och få ett erkännande som artister och en arena där uppdragsgivare kan hitta nya och unga talanger.

Ordfrisören En ambulerande plats dit man kan gå för att få hjälp med det skrivna ordet om man saknar tillräckligt självförtroende i svenska språket. Allt från kärleksbrev, jobbansökningar, krönikor, insändare mm.

Skriv, ring eller kom hit!
Vi vill komma i kontakt med er som vill förverkliga en programide för radio, brinner för att berätta, har ett genialt filmmanus i byrålådan eller har en klockren ide om hur du vill berätta.

Maila stina@fanzingo.se

Titta in på FANZINGOS hemsida.

Vi finns i Subtopia i Alby.

Rotemannavägen 10
145 57 Norsborg

Tel +46 8 531 800 12

Besöksadress:
Rotemannavägen 12 i Subtopia, Alby

 

Zingofilm & tv ab. Rotemannavägen 10. 145 57 Norsborg. +46 8 531 800 12.