nyheter
produktioner
om zingofilm
manuspiloterna
palatset
barnfilmsundret
kontakt
english

om zingofilm

zingo jobbar med alla former av rörlig bild för och med barn och ungdomar

Vi producerar tv, dokumentärer, kortfilm, långfilm och kunskaps-tv.Vi vill fortsätta utveckla den rika barn- och ungdomsfilmtraditionen vi har i Sverige.

Det gör vi genom att samla den kompetens och de människor som tycker att barnfilm är det roligaste och viktigaste som finns. Och hitta samproducenter runt om i världen med samma mål och värderingar.

Dessutom tycker vi att det saknas nya röster, historier och vinklar i tv och film. Därför har vi startat Manusbanken och Fanzine TV, bakdörrar in i film och tv-världen för dom som har något att berätta men som saknar de rätta kontakterna.

Vi som startat ZINGOfilm är Lotta Nilsson och Anders Bergh som har många års erfarenhet med barn- och ungdomsproduktioner i Public Service och barnboksförfattarinnan Moni Nilsson-Brännström. Vi tycker det är spännande att föra in författarens erfarenheter, kunskaper och förankring i barnkulturen i filmvärlden.

Vi tror på ett tajt och kreativt samarbete mellan manusförfattare, regissörer och producenter och vi är övertygade om att en lyckad produktion skapas av att alla trivs och vill samma sak och att ett prestigelöst samarbete är oerhört kreativt.

Zingos mål är förutom att göra bra film och tv, att arbeta "kravmärkt" och respektera målgruppen samt dem vi arbetar med.

Zingofilm startade 2002 och har sedan dess utvecklat ett antal långfilmsmanus och producerat ett stort antal dokumentärer och kortfilmer och flera tv-serier. Målet är att ha en långfilmspremiär för barn och unga per år från 2006.

Vi är övertygade om att det går att göra svenska barn- och ungdomsproduktioner kommersiellt och internationellt intressant, och vi satsar på att bli Sveriges största barnfilmsbolag.

BARNFILMSUNDRET AB bildades 2005 för att skapa nya möjligheter att finansiera svensk barnfilm med privatkapital.

HAPPY ZINGO AB bildades också 2005 för att producera och förvalta långfilmen HOPPET.

Zingofilm projekterade ett barnkulturhus på Riddarholmen i Stockholm. Palatset invigdes i september 2011.

 

Zingofilm & tv ab. Malmskillnadsgatan 41. 111 38 Stockholm. info@zingofilm.se